Blogger Layouts
TER...lalu sibuk... hati teringin..... KURUS... cantik....!!!! ( please fill form - interested n serious buyer only) CALL @ SMS : auw @ hidaya 012-4499336 , giha 016-6651152 , kama 012-5029369, Anem 017-6090873 , Maria 012-2046508, Musliha 019-3661096, Shima 019-6676650, Nurul 012-4780765, Syasya 019-2662639, C'Ani 013-3388492, Lin 019-3258628



email : pb_hidaya@yahoo.com Fax : 03-33923581 alwayz freelance @ klang valley, Selangor, putrajaya, n9, malacca, johore......

AUWpremiumbeautiful

kawan2 yg d hormati....if u all terlalu inginkan badan cantik dan sihat...sehingga kini masih tercari2 dan sudah berhabis untuk KURUS...diharap blog ini dapat membantu...AUWpremiumbeautiful sentiasa sedia untuk anda...memberi info dan berkongsi tips untuk cantik dan sihat....sememangnya berbaloi2 dan value untuk wang anda


apa2 komen amat di alu2kan.......bagi meningkatkan mutu perkhidmatan kami..........Thanxxx 4 ur support...



kurus + cantik + sihat + senyum + relaxxxx = arrrrgggggggghhh @ :) :) :)
~~~up 2 u~~~

WEBSTAGRAM

fb

AUWpremiumbeautiful™

Friday, April 29, 2011

Disebalik Rahsia Memberi

Rezeki datang di tempat dan waktu yang tidak terduga. Pada saya, " win-win situation " wujud apabila saya dan rakan kongsi, sentiasa memberikan perkhidmatan TERBAIK untuk pelanggan Premium Beautiful kami di AUWpremiumbeautiful. Kami akan berbincang dengan pelanggan yang betul2 berminat dan menerangkan pro dan kontra tentang harga yang logik. Kenapa dan mengapa kami letakkan harga tersebut. Untuk cash dan installment.sebab kami mahu memberi khidmat nasihat yang terbaik untuk pelanggan disamping kami juga dapat pegang pada satu jaminan yang kukuh. Kami tidak akan turunkan harga sehingga boleh menyebabkan rakan PB lain xdapat merasai ape yg kami rase. Sebab masing2 punya strategi masing2. Tapi untuk melelong korset kami. Itu bukan cara kami. Kalau anda bole dapat di tempat lain. Pilihan di tangan anda. Itu adalah perkara yang melanggar etika kami dalam perniagaan ini. Apabila kami mengalami masalah, kami akan berbincang bagaimana untuk memajukan bizs baju dalam kami nihhh...:):)
Geng AUWpremiumbeautiful adalah testimonial kepada saya. Tidak disangka, Tuhan tambah pula rezeki yang lain walaupun tidak semewah mana. Syukur, Alhamdulillah!
saya harap rakan kongsi dan kawan2 diluar sana dapat kita pelajari daripada kisah benar saya ini?

Saya memang suka membaca kata2 hikmah dan tips2 untuk berjaya,

“Pada waktu kita benar-benar merasakan poket hampir kering, sedekahkan berapa sahaja wang yang masih ada pada kita dengan ikhlas, kerana Tuhan. InsyaAllah, kita akan menerima lebih daripada berapa yang kita berikan itu.”

Sentiasa Yakin Pada Janji Tuhan

Inilah janji Tuhan kepada manusia. Nabi Muhammad yang kita kasihi, ada mengatakan, “Tidak akan berkurang harta seseorang disebabkan bersedekah.”



best QUOTE......
Bersedekah, atau memberi, sudah dijamin pulangan kebaikannya oleh Tuhan dan Nabi Muhammad.
Justeru, kita perlu menjauhi rasa kedekut dan berkira hendak memberikan perkhidmatan percuma kepada pelanggan pada permulaan bisnes. Kita perlu berani dan percaya kepada ‘modal hangus’. Terlalu memikirkan kerugian yang akan dialami dalam jangka masa pendek, akan menyekat kita daripada menerima rezeki yang berlipat ganda. Jadi, kita perlu percaya kepada jaminan Tuhan, dan terus fikirkan keuntungan yang akan kita perolehi dalam jangka masa yang panjang malah berlipat ganda.
" Sebiji kuih raya sampel, boleh membawa kepada tempahan beribu biji kuih.
  Sepeket sabun sampel, boleh membawa kepada jualan beribu botol.
  Seringgit diskaun, boleh membawa kepada beribu pelanggan baru. "
Percayakan janji Tuhan, dengan sepenuh hati. Dia sentiasa berpegang pada janjiNya, selagi kita meletakkan pergantungan tertinggi hanya kepadaNya.

CONGRATES kepada geng AUWpremiumbeautiful yang sentiasa sama2 berjuang...berkongsi susah dan SENANG.....
sayang sangat!!!!

Thursday, April 28, 2011

~JUJUR~


Dalam suatu hadith dinyatakan, seburuk-buruk tempat adalah pasar. Hal ini lantaran pasar atau tempat di mana orang jual beli itu dianggap sebagal sebuah tempat yang di dalamnya penuh dengan penipuan, sumpah palsu, janji palsu, keserakahan, perselisihan dan keburukan tingkah laku manusia lainnya.
Sabda Rasulullah SAW:
“Sebaik-baik tempat adalah masjid, dan seburuk-buruk tempat adalah pasar”. (HR. Thabrani)
“Siapa saja menipu, maka ia tidak termasuk golonganku”. (HR. Bukhari)
Setiap sumpah yang keluar dan mulut manusia harus dengan nama Allah. Dan jika sudah dengan nama Allah, maka harus benar dan jujur. Jika tidak henar, maka akibatnya sangatlah fatal.
Oleh sehab itu, Rasulululah SAW selalu memperingatkan kepada para pedagang untuk tidak memberi janji atau berpromosi secara berlebihan yang cenderung mengada-ngada, semata-mata agar barang dagangannya laris terjual, lantaran jika seorang pedagang berani bersumpah palsu, akibat yang akan menimpa dirinya hanyalah kerugian.
Sabda Rasulullah SAW:
“Jangan bersumpah kecuali dengan nama Allah. Barangsiapa bersumpah dengan nama Allah, dia harus jujur (benar). Barangsiapa disumpah dengan nama Allah ia harus rela (setuju). Jika tidak rela (tidak setuju), niscaya lepaslah ia dari pertolongan Allah.” (HR. lbnu Majaah dan Aththusi)
“Ada tiga kelompok orang yang kelak pada hari kiamat Allah tidak akan berkata-kata, tidak akan melihat, tidak akanpula mensucikan mereka. Bagi mereka azab yang pedih. Abu Dzarr berkata, “Rasulullah mengulang-ulangi ucapannya itu, dan aku hertanya,” Siapakah mereka itu, ya Rasulullah?” Beliau menjawab, “Orang yang pakaiannya menyentuh tanah karena kesombongannya, orang yang menyiarkan pemberiannya (mempublikasikan kebaikannya), dan orang yang menjual dagangannya dengan sumpah palsu.” (HR. Muslim)
“Sumpah dengan maksud melariskan barang dagangan adalah penghapus barokah.” (HR. Bukhari dan Muslim)
“Sumpah (janji) palsu menjadikan barang dagangan laris, (tetapi) menghapus keberkah an”. (HR. Tirmidzi, Nasal dan Abu Dawud)
“Berhati-hatilah, jangan kamu bersumpah dalam penjualan. Itu memang melariskan jualan tapi menghilangkan barokah (memusnahkan perdagangan).” (HR. Muslim)
Sementara itu, apa yang kita alami selama ini, jual beli, perdagangan dan atau perniagaan di zaman sekarang –terutama di pasar-pasar – tidak banyak lagi jumpa orang yang mau memperhatikan etike perdagangan Islam. Bahkan nyaris, setiap orang –penjual mahupun pembeli– tidak mampu lagi membezakan barang yang halal dan yang haram, dimana keadaan ini sesungguhnya sudah diberitahu akan terjadi oleh Rasulullah SAW, sebagaimana dinyatakan dalam haditsnya.
Dari Abu Hurairah, dari Nabi SAW, bersabda: “Akan datang pada manusia suatu zaman yang seseorang tidak memperhatikan apakah yang diambilnya itu dan barang yang halal atau haram.” (HR. Bukhari)
Mengapa hal seperti ini harus terjadi? Sementara tidak hanya sekali saja Rasulullah SAW memberi peringatan kepada para pedagang untuk berbuat jujur, tidak menipu dalam berjual beli agar tidak merugikan orang lain. Sehagaimana pernyataan beberapa hadits di bawah ini:
Dari Abu Hurairah berkata, Rasulullah SAW bersabda: “Janganlah seseorang menjual akan suatu barang yang telah dibeli oleh orang lain”. (HR. Bukhari)
Dari lbnu Umar: Bahawa seorang laki-laki menyatakan pada Nabi SAW bahawa ia tertipu ketika berjual beli. Maka Nabi menyatakan: “Jika engkau berjualbeli maka katakanlah: Tidak boleh menipu”. (HR. Bukhari)

Semoga ini dapat menjadi benchmark utk geng AUWpremiumbeautiful…..
Chaiyok2…JJ

Tuesday, April 26, 2011

good thing doesn't come cheap....


I teringat tulisan CDM hanis bout

Premium Beautiful….
“ good thing doesn't come cheap”
Yupsss….bukan saya xnak turunkan harga, tapi sy nak buat biz lame…
bg service dan consultant
agar my customer benar2 puas hati….

I’m Premium Beautiful  Professional Consultant !!!
Dan my VVip Club before pun beli dgn cara yang sama…
Sama ada Cash and Installment…
dan yang paling bermakna mereka semua ni sekarang adalah AUWpremiumbeautiful bizs partner….
that’s way…firstly ade yg juz wear one set…
and now ade yang SETIA sehingga 3set pakai….untuk back up tukar2…..itulah yang paling bermakna…
Sebab bila kita merasa Premium Beautiful…..
bukan kita sahaja yg dapat kelebihannya…
org2 di sekelilingnya pun merasa ape yg kita rase….
especially cik abg!!!
Tanyelah kepada suami2 kepada isteri2 yg setia dgn PB…
mereka mmg betul2 terasa dgn FIR yang ada…so klu nak tahu…kene rasa
SENDIRI…pilihan di tangan ANDA!!!!


~SIHAT ~ CANTIK ~ ANGGUN ~

Monday, April 25, 2011

VVIP CLUB ~TESTIMONI~

HOT testimony from VVip Club....yeayyyyyy
Cik Linda dari nilai ni memang badan agak besar...
Mula2 i nak fitting dia memang segan sangat...
Anak dara kiut miut nihhh....xsangka dapat turunkan berat badan...
Hanya dalam beberapa bulan...tanpa pil, diet, exercise....
Tup tup....sms saya nak anta kad kawen...huhu...
CAYALAH!!!!
Selamat Pengantin Baru!!!


*
*
*
2nd HOT testimony....



Adik comey....Deq Nor ni....
Peramah orangnya....
Saat manis saya ngn dia...
Kami fitting Premium Beautiful
Kt Ladies room Tesco....hehehe
Dok basuh PB rase terkejut....
Air basuhan yg gelap.....
Takkan asyik luntur jekkkk....
Premium Beautiful telah berjaya menyahkannya!!!  
Dan yang paling bezzzz.....
Berat badan turun gitu....
Senyum2 J...huhu

~ SIHAT ~ CANTIK ~ ANGGUN ~


Itulah toksin yg terrrr simpan dalam badan selama nihhhh....

Sunday, April 24, 2011

cantek dan sihat de PERSANDINGAN.....:):)


http://djariartz-wedding.blogspot.com/


AUWpremiumbeautiful...
Freelance consultant untuk bakal2 pengantin...
Kami tahu bakal2 pengantin sangat teruja...
Tggu hari persandingan...
Especially nk fitting gaun dan baju pengantin...
So u kene ada shape dan xde lekuk2...huhu
Dengan Premium Beautiful...
Instant dalam 10minit....
Jeng...jeng...jeng...
after fitting...
U memang xde masalah ketat metat!!!
Di hari yang persandingan....

Dengan terapi FIR....
U memang bertenaga sepanjang hari..!!
Then....
Takkan nak pakai waktu majlis jerrrr...
Pastu simpan dalam kotak...
Mahal tuhhhh rm2k++ !!
Sayang!!! U punya korset tuh LONG LIFE WARRANTY...
So u bole guna n if ade rosak...
Bole anta repair FREE je...
Sok if ur baby ade jaundice...
U bole balut untuk kurengkan kuning dia.....
Lepas tuhh..... dalam pantang
U da ade full set slimming
Haaaaaa......u beli PB u bole pakai
SEBELUM...SELEPAS...KINI

J~ SIHAT ~ CANTIK ~ ANGGUN~J

Untuk beauty girlzz yg bakal menjadi suri....
Premium Beautiful sentiasa ada untuk anda...
Oh ya....kalau maseh tercari2...
Wedding planner...i bole rekomen uolsss kat member i...
My VVip Club...pengguna setia Premium Beautiful
Djari ARTZ wedding planner, CHAM & CIDA...


Saturday, April 23, 2011

Nak 5 set jugakkkk !!!!


Syiok tgk clip dato’ CT....
kt  ABPBH 2010
Da bape kali ulang2  tgk...
Xjemu2...haha
My one of ‘ beauty soul icon’....
Lagi2 dato’ CT nihhh adalah
pengguna setia Premium Beautiful....
5 set tuhhhh.....
Sy da buat permintaan dgn cik abang sayang...
Nak lagi 3 set PB...haha
Cam dato’ CT...
Tgk body dia skang.....perut dia......memang i jelezzz!!!
So nak pasang badan...after got 1+3 hero...huhu
Jom tgk da latest of
JDato’ CT Nurhaliza....J



~ SIHAT ~ CANTIK ~ ANGGUN~

feel BEAUTIFUL.....



Rambut adalah mahkota wanita....
Feel Beautiful!!! Yuppssss
Beauty ladies out there...
Jom join VVip club at ProTouch, Rampai Biz Park...
Hehe...my best friend touch tuhhh...
Dan yang paling bezzz...
Boss saloon nihhh adalah pengguna setia Premium Beautiful!!!
Kat saloon nihhh ade rooms utk mereka yg bertudung...
So xpayah risau laaaa....
Owner dia mmg da sediakan space utk muslimah customer...huhu
Jom2...ada special price menanti...
Untuk ladies out there!!!

Dan untuk interested beauty at area Kay ell...
klu nak tau lebih  bout Beauty and feel beautiful...
bole roger2 ...kita droby kt saloon..
then bole stori mori bout Premium Beautiful...
let’s join us

ProTouch Hair & Beauty Studio
no 27, Jalan Rampai Niaga 5, Rampai Business Park,
53300 Kuala Lumpur,
03-41425171

~ SIHAT ~ CANTIK ~ ANGGUN~




SUSU MASAM KENTAL!!!!

susu masam kental!!!!
Hehehe...ape tuhhhhh????
YOGURT la sayang.....
Kandungan bacteria sihat untuk penghadaman...
Masa kecik2 dulu...
Kita di beri minum susu,


Makanan yang sihat untuk membesar...
Bila da besar...
Makan ikut suka....
Sebab tuh macam2 yg datang...
Sedar atau tidak???
kene sembelit, susah nak buang, angin dsb...
jom cube nurich LACTO-LITE!!!

RM 158 (25sachet x 6g)
Nurich Lacto-Lite minuman serbuk Yogurt Kultur Hidup & Inulin menggabungkan kebaikan
kultur hidup & inulin utk menjamin kesihatan sistem penghadaman & badan anda. Ia tidak mengandungi
sebarang herba atau bahan kimia yg bersifat laksatif(julap). Oleh itu
ia tidak akan menyebabkan kekejangan @ cirit birit.

Lacto-Lite dpt membantu anda dalam penghadaman, melegakan sembelit, sintesis vitamin,
menyingkirkan toksin dalam badan & menggalakkan pertumbuhan
bakteria yang baik...
*
*
*
*
*
bagi VVip club Premium Beautiful...
kami adalah pengguna setia shake2 yogurt nurich LACTO-LITE


~ SIHAT ~ CANTIK ~ ANGGUN ~

NAKKKKKKKKKKKKKKK


Weekend!!!!!!
Feel hepy n relaxxxxxxxxx.....huhu
Chat wif my VVip Club...
Sharing da latest update bout...
8hours Premium Beautiful dating!!!
So ape yg xpakai 8jam anda ketinggalan la sayang...
Nak kene rotan nihhh...
Huhu...
The best things bile dengan stori mori...
Ade yang turun 5kilo!!!....w0w
Ade yg da x “muncet” lagikkk...
Ade yg dah x senggugut lagikkk...
Migraine sude kureng!!! Sbb da x stress tgk body yg vogue!!!huhu
Ada yang da bole pakai baju2 yang da lame tersimpan mase anak dara...
Especially kebaya & jeansss...
Yehaaaaa...congrates geng...
So yg MALAS...cepat2 kejar2 kami yang da dapat balik our shape!!!
Ahaksssss
EZ way nak commit pake PB senang jekkk...
Trust US!!!
1-    Kene pakai 8jam konsisten
2-    Keep in touch bersama2 kami d blog @ facebook, so kita bole fight..haha...baru sihat!!!
3-    Jgn biarkan PB anda lonely!!! So kene pakai la sayang
4-    Cuba attach ngn produk kami yg begitu “magic” LACTOLITE (sedap tuh shake2 yogurt)

1-    LASTLY paling penting...anda paid rm2k++, rugi tauuuuuu....bnyak tuhhh




~ SIHAT ~ CANTIK ~ ANGGUN ~

~ NAFAS ~


yupppppp....
saya asthma & sempot....
dulu mase skola selalu kantoi...sukan2 & jalan2 pon mmg xlarat...
tp sy mmg suka tahan...sbb sy yakin saye bolehhhh....
tapi kantoi jugak...g klinik amik nebulizer..


tu dah kira tahap kronik lahhh...
malam2 saya tdo sambil duduk...
batuk2 siap ade bunyi2...sedihhh tau
kene amik oksigen la kt spital...
yela...saya pon jalani kehidupan cam biasa...
jln2 terrrr hidu asap lori, rokok, jerebu lahhh....
takkan org lalu rokok sy nak terajang kan???
abis2 pon sy elak...tp kene jugak...huhu


g makan xbole makan sejuk2 especially tembikai, pisang @ pulut,
memang xmerasa la makan buah...
itu DULU...
*
*
*
sekarang saya menggunakan terapi FIR...
dengan memakai PREMIUM BEAUTIFUL...
memang pelik kan...org kat luar yg suka bg free advice...
katenye...gila pe!!! makin sesak napas la ko???
xsayang nyawa ek???
konon nk bg nasihat kan...tp suka dengar dan sampaikan...
main petik je...macam petik gitarrrrrr
tapi bila saya baca one by one...
an by one...function PB nihhh....


patot larrrrrr
30% je utk cantikkkkk
more 70% untuk terapi FIR bg kesihatan!!!
memang rugi la sape yang nampakkk yang 30% tu je ek...
KESIAN....


SYUKUR ALHAMDULILAH
saya berjaya hidup normal seperti org lain...
dan saya berjaya melahirkan 3hero sy secara normal....
hehehe...tahniah hidaya!!!
saya xkata asthma sy hilang yerrrr....
nnt ade org report plak kt presss....
kate saya ade SUPER power...
hahaha
logikla...dengan cara hidup & pemakanan sekarang...
kita sendiri yang tentukan samada kita sayang diri kita atau tidak....
nak makan mekdi, piza, keni roger, secret, kfc & bla bla bla bla....

sebab itu...
saya percaya dan usaha...
untuk saya kawal asthma saya...
kerana Allah kan dah pesan dalam Al-Quran...
setiap penyakit ade penawarnya....

~ MY TESTIMONI ~

jom layan nafas org kota...huhu


Friday, April 22, 2011


->>>  arini i pake PB esok i bole trun bape kilo???
->>>   i da kurus!!! but my mom yg sibuk suh i wear this PB (ego pulak bunyinye...mom da syg pon susa)
->>>   i nak tggu abis bayar baru i pakai PB ( klu nak abis bayar...byr CASH lorrr ) huhu
->>>   i nak fitting sendiri, i da biasa la pakai corset...tut..tut...esok call ape ni...bukan size i !!!..aikk..:):)

~ whut eva la sayang oiii....ramai lg VVip club i yg sporting2...haha~
tapi i pasti ....
after u got the FIR....
u will born as
*
*
*
*

~ BEAUTY ~ HEALTHY ~ ELEGANT ~

LADIESSSSSS



mmmmmwwwwwaaaaaaxxxxxxxxxxxxxxxx



Thursday, April 21, 2011

Berkawan Dengan Orang Berjaya.

terbaca petikan ;
 
" Rasulullah s.a.w sendiri pernah bersabda, "kalau mahu kenal seseorang itu maka kenallah kawan-kawannya". Oleh itu sekiranya anda memilih kawan yang positif, bergaul dengan mereka yang berjaya, banyak berbincang tentang apa yang mahu dicapai dimasa hadapan, pastinya ia akan mempengaruhi pemikiran dan tindakan harian anda...

Pastinya anda turut terdorong untuk mencapai kejayaan dalam hidup anda pula. Mereka yang gagal hanya akan mampu menceritakan kisah-kisah kegagalan mereka sedang mereka yang berjaya pula akan menceritakan kisah-kisah kejayaan mereka.Oleh itu, untuk berjaya anda perlu berkawan dengan mereka yang berjaya juga.

Belajar dari pengalaman dan pengetahuan mereka. Belajar tentang cara mereka membentuk personaliti mereka dikalangan masyarakat. Orang yang berjaya selalunya mempunyai personaliti yang mengkagumkan. Personaliti ini bukannya semula jadi sebaliknya mereka berusaha membinanya. Anda juga boleh melakukan perkara yang serupa. "
 
 
 
saya memang suka membaca perkara2 yang menenangkan hati...
yang negatif tuhhh...terpksa saya delete klu masuk memori nihhh...
VIRUSSSSSS!!!!
musuh online...hehe...
sorilah kepada yang yang menjeling2, memperli2, saja mencuri perhatian saya....saya cuba sehabis baik untuk berkomunikasi...tapi memang saya akan senyum & cakap utk yang penting2 jerrr walaupun anda semua sentiasa sentiasa smash sy...
 ngn perli2 secara berbudi bahasa...terima kasih....
itulah agaknya nikmat biz baju dalam yerrrr....
hehe...
xpela...klu korang xpuasati pun...
anda bole ke tolong saya isi minyak keta saya????..
haha..
abis2 pon bg pendapat free testimoni story2 mereka2 yang rugi...
yg penah anda dengar...aduiii...tolonglah
syukur alhamdulilah....
 saya dapat beauty gengs yg menolong saya...
market my Premium Beautiful...
uolss mmg marvelous and amazing person!!!...
tahniah...satu set Pb yang anda jual...u get rm300...huhu
 caranya semudah A,B,C...
pakai & senyum & attend
 mereka yang BERMINAT sahaja!!!...wowwwww
cayalah
bukan sume org boleh dan mahu rm300 tuhhh....
kalau orang BIASA2...
sanggup bersengkang mata, perah tenaga, dan mengeluh terpaksa cari side incom..
lakukan setiap hari...
tiada mase utk famili dan diri sendiri...
 
sape sebenarnya yang hamba duit sekarang ye???
 
my geng PB yg jual 1set get rm300
 
atau!!!
 
mereka2 yang sanggup korbankan masa,famili dan orang tersayang
untuk usahakan income rm300...
 
FIKIR-FIKIRKANLAH...dengan akal yang waras
 
chaiyok2 AUWpremiumbeautiful!!!mwaxxxx
 

Kenapa Premium Beautiful ???

 

Kenapa Memilih Premium Beautiful

  • Tanpa pil pelangsing.
  • Tanpa diet, pembedahan atau senaman.
  • Halus lembut dan selesa pada kulit.
  • Sesuai dipakai sepanjang hari.
  • Fabrik yang boleh mengalirkan udara yang nyaman.
  • Ditenun dengan sulaman F.I.R.
  • Pengiktirafan Badan Kesihatan Dunia.
  • Direkacipta mengikut struktur badan wanita secara terperinci.
  • Keberkesanan dalam masa 5 minit selepas memakainya.
  • Mengelakkan kanser payudara dan rahim.

Rawatan Alternatif Bagi Penyakit

  • Anti kanser
  • Lemah tenaga batin
  • Kencing manis
  • Darah tinggi
  • Lemah jantung
  • Gaot, Migraine
  • Asma
  • Sakit belakang & pinggang

Lain-Lain Kegunaan Premium Beautiful

Kehebatan produk ini memang tidak terbanding, malah bengkungnya boleh dikatakan 101 macam kegunaan. Antaranya ialah :-
  • Kalau anak-anak kecil mengalami kembung perut, boleh balutkan perutnya.
  • Bagi kanak-kanak yang demam panas, bengkung dapat membantu mengeluarkan haba yang panas dengan cara membalut badan kanak-kanak tersebut.
  • Biasanya bayi yang baru lahir terkena “jaundis” (kuning), balutkan badannya dengan bengkung untuk mempercepatkan pemulihannya.
  • Kalau anda sakit lutut (gaut), bolehlah membalut lutut anda dengan menggunakan bengkung.
  • Kaum Adam pun boleh pakai bengkung, kalau sakit pinggang.

Wednesday, April 20, 2011

N atau P ???

Sekadar perkongsian,
dalam surah Attin, Allah menerangkan (mafhumnya) bahawa manusia itu dicipta sebagai sebaik-baik kejadian (kerana anugerah akal dan nafsu, sedang malaikat hanya ada akal, haiwan pula hanya ada nafsu yang sinonim dengan perkara-perkara negatif). Kemudian Kami akan jatuhkan martabatnya ke peringkat yang paling rendah, (hina, bahkan lebih hina dari binatang kerana menjadi hamba kepada nafsunya) melainkan mereka yang beriman dan mengerjakan kebajikan... 
FIKIR-FIKIRKAN.

Katakanlah...kita diumpamakan seperti radio, yang boleh diubah putar stesennya mengikut kesesuaian dan kesukaan kita. Bezanya kita hanya ada dua pilihan stesen iaitu N dan P. N merujuk kepada negatif atau sesuatu yang tidak baik, tidak elok, lebih kepada sikap. Manakala P merujuk kepada positif atau sesuatu yang baik atau bermotivasi tinggi ke arah kecemerlangan dalam hidup.

Tetapi bukan mudah untuk mengekalkan 'stesen' P, kerana  ia amat longgar dan cenderung untuk beralih arah. Diberi contoh, sebaik kita selesai menghadiri sesi ceramah atau taklimat yang memberi keyakinan tinggi, kita begitu berkobar-kobar dan beria-ia ingin melaksanakannya dalam kehidupan atau kerjaya. Sebaik melangkah keluar, sebenarnya kita berhadapan dengan terlalu ramai manusia yang bersikap negatif dan sering mendorong kita menyertai mereka.
SEJAUH MANA KITA DAPAT BERTAHAN?

Dan disebut bahawa kajian menunjukkan bahawa dalam dunia ini hanya ada 5 peratus manusia yang berada di stesen P, selebihnya adalah N. kajian motivasi ini, kalau difikir secara mendalam, seperti ada betulnya. Mungkin pernah berlaku dalam kalangan kita semasa di pejabat atau tempat kerja, berapa ramai yang ingin membantu kita merealisasikan visi dan misi organisasi, dan berapa ramai pula yang memandang remeh dan melemahkan semangat kita dengan pelbagai contoh dan bukti yang mereka hidangkan.

Semoga kita berada dalam kelompok 5 peratus yang bersikap positif itu.
SELAMAT MAJU JAYA.....
terutamanya geng AUWpremiumbeutiful!!!
semoga kita same2 menjadi orang yang LUARBIASA....
 kita adalah 5% yang menjadi 41%...
aminnn...chaiyok2








There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers