Blogger Layouts
TER...lalu sibuk... hati teringin..... KURUS... cantik....!!!! ( please fill form - interested n serious buyer only) CALL @ SMS : auw @ hidaya 012-4499336 , giha 016-6651152 , kama 012-5029369, Anem 017-6090873 , Maria 012-2046508, Musliha 019-3661096, Shima 019-6676650, Nurul 012-4780765, Syasya 019-2662639, C'Ani 013-3388492, Lin 019-3258628



email : pb_hidaya@yahoo.com Fax : 03-33923581 alwayz freelance @ klang valley, Selangor, putrajaya, n9, malacca, johore......

AUWpremiumbeautiful

kawan2 yg d hormati....if u all terlalu inginkan badan cantik dan sihat...sehingga kini masih tercari2 dan sudah berhabis untuk KURUS...diharap blog ini dapat membantu...AUWpremiumbeautiful sentiasa sedia untuk anda...memberi info dan berkongsi tips untuk cantik dan sihat....sememangnya berbaloi2 dan value untuk wang anda


apa2 komen amat di alu2kan.......bagi meningkatkan mutu perkhidmatan kami..........Thanxxx 4 ur support...



kurus + cantik + sihat + senyum + relaxxxx = arrrrgggggggghhh @ :) :) :)
~~~up 2 u~~~

WEBSTAGRAM

fb

AUWpremiumbeautiful™

Monday, October 31, 2011

Hari ni ada appointment 31weeks my pregnancy...HOPEFULLY selamat semuanya..:):)
Dok tengok gelagat ibu2 mengandung..yg excited ade, yang tension ade...huhu
Dapat best news my frenzz a.k.a my sedara a.k.a my geng AUWpremiumbeautiful vvip club puan Giha Tardan selamat melahirkan 2nd hero...wahhh...sangat teruja next is my turn...hi3..


saya juz nak share something yang sememangnya penting tapi kita dok buat tak tau je.Korang selalu tak fikir bahawa apa yang korang cakap tu bakal menentukan apa yang akan terjadi or hidup korang?Kebanyakan dari kita main cakap je apa yang kita nak cakap.Asalkan hati PUAS kita tak fikir apa lagi dah.Orang tua2 selalu pesan yang

" Kata-kata itu satu doa.Kalau disebut 44 kali benda tu jadi betul’.Tapi kita asyik fikir takkanlah kita akan sebut benda tu 44 kali kan.Korang kira ke?hak3…
Dalam kehidupan kita kadang2 tak sedar apa yang jadi itu adalah permintaan kita secara tak disedari.Kita suka cakap benda2 negatif walaupun perkataan itu tertuju pada diri sendiri.Betul tak?Ok saya tunjukkan apa maksud saya melalui situasi2 berikut :

1) SITUASI 1

Bro 1 : Bro pinjam duit boleh aku tengah kering.
Bro 2 : Alamak bro akupun TAKDE DUIT

Korang tengok apa yang mamat tu cakap.Kan lebih elok kalau dia cakap duit ngam2 ataupun gunakan perkataan KURANG.

2) SITUASI 2

Orang 1 : Alamak apa lah dia ni.MATI lagi bagus!

Selalunya kita cakap ayat kat atas ni kat orang yang kita sayang.Tapi bila dia dah takde mulalah menangis mengalir air mata macam sungai Nil.

3) SITUASI 3

Sahabat 1 : aku keje KULI jerrr....
( gaya cakap ala2 redha, bersyukur...ayat mendalam xpuashati dengan ape yang dibuat sekarang )
Yang bezznyerrr bila da sampe klimaksss...kuarlah ayat2

" ingat kita ni KULI BATAK agaknyerrr "
tak perasan diri tu berkata adalah mendoakan diri sendiri...atas permintaan mulut dan hati...

Saya bagi 3 contoh je....klu ikut memang banyakkkkkkkk.....
So apa kata lepas ni kita berfikir sebelum kita bercakap.Ingat dan tanam kat dalam diri bahawa apa yang kita cakap itu adalah doa dan ia mungkin boleh terjadi.Sebab kita ni pelupa dan tak suka nak makan kismis doa selalu.Then kitapun bukan kira berapa banyak kali kita cakap benda2 negatif tu.Apa kata kita cakap benda yang positif dalam kehidupan contohnya :

" Saya nak jadi Jutawan! " tapi dalam hati erkkkk BOLEH kew????
orang keliling pulak kata " jangan berangan macam Mat Jenin laaaa "



SO...kenapa tak ikut kata hati dan DIRI SENDIRI....kerana hanya kita tahu apa yang kita mahu!!!yeahhh
yang pasti sekarang saya YAKIN tentang KUASA Allah...AMINNNN

Sebagai seorang pendidik..walaupun experience saya xsehebat mane...:):) saya selalu terfikir bout activity student2...kenape???mengapa??? banyak betul aktiviti derang memang PACK sangat2....

POSITIF nyerrr....semua tuhhh mengajar mereka tentang hidup...
kalau kita renung dari kita tadika, sekolah dan further study....semuanye adalah tentang perkara2 yang untuk MAJUkan diri...nak ke...tak nak kta kene lalui...sebab semua itu punya SESUATU yang amat bermakna dan boleh bawa bekalan untuk kita teruskan kehidupan...YEZZA
cuba kita amati aktiviti anak2 kita dan kita DULU....
- KEM motivasi
- Qiamullail
- kem MEMBACA
- Kursus Bina Negara dan macam2 lagi...


semuanya melibatkan majlis ilmu....dan buktikan mereka BERJAYA menjadi manusia yang berguna...ALHAMDULILAH

Dari Abu Hurairah r.a meriwayatkan bahawa baginda Rasulullah s.aw bersabda:

" Barangsiapa mahu supaya doanya dikabulkan ketika dalam keadaan kesempitan atau kesusahan, hendaklah dia banyak berdoa ketika dalam kesenangan."

Semoga diberi taufiq agar dapat mengamalkan, amiin.

Friday, October 28, 2011


Hidup ini banyak benda yang tak dapat nak duga. Banyak benda yang tak mampu jangka apa yang akan terjadi esok, lusa, masa depan. Sememangnya kita mengharapkan semuanya akan lebih baik. Tapi satu perkara yang kita kadang- kadang lupa. Hidup ini ada pasang surutnya. bukan BIZNES sahaja...:):) Ada jatuh dan bangunnya. Sering kita dengar orang cakap hidup ini ibarat roda. Adakala kita di atas, ada satu ketika kita dibawah. Memang tak dapat disangkal apatah lagi untuk menafikannya. Memang hidup ini umpama roda.


Tak kira appun jadik, cekalkan hati untuk terus hidup, tabah berdiri. Memang semuanya tidak akan seperti yang aku harapkan. Hari ini kita bertemu. Mungkin esok kita berpisah. Hari ini kita berkampung mungkin esok kita bercerai. Hari ini kita berkongsi gelak tawa, mungkin esok kita berduka. Menginjak ke usia yang lebih dewasa, banyak perkara yang aku belajar. Yang paling penting....


" belajar untuk terima kenyataan walaupun menyakitkan. Belajar untuk bangun kembali, teruskan hidup walaupun saat itu hanya Tuhan yang tahu betapa lemahnya aku. Belajar untuk tidak mudah putus asa dan terus kuat walaupun terasa jiwa ini kosong. Aku belajar terima hakikat bahawa semuanya hanya pinjaman. Sampai masa aku harus redha. Aku harus merelakan sebuah perpisahan."

Dalam hidup ini kita kena sentiasa bersedia. Apa- apa sahaja boleh terjadi. Bukan niat untuk fikir yang bukan- bukan. Bukan niat untuk berfikiran negatif tapi itulah realiti yang harus kita terima. Kita harus bersedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan. Kemungkinan untuk ditinggalkan, kemungkinan untuk gagal, kemungkinan oleh kehilangan orang yang kita sayang..Siapa yang tak takut semua itu berlaku. Siapa yang rela? Siapa yang mahu? Rela tak rela, mahu tak mahu, terpaksa kita telan walaupun peritnya hanya Tuhan yang tahu. Bila semua itu terjadi, pejamkan mata dan selalu ingat Tuhan tak janjikan hidup ini mudah tapi Dia berjanji akan selalu bersama hamba- hambaNya tidak kira dalam keadaan apapun. Saat kita terasa seperti sudah tiada siapa- siapa, selalu ingat Allah sentiasa bersama kita kerana Dia kekasih yang Paling Setia.

Ibarat sepohon pokok yang akan terus berusaha hidup walaupun daunnya berguguran setiap hari, begitu juga aku. Daun- daun yang gugur itu umpama mereka yang pernah hadir dalam hidup aku. Yakinlah, yang gugur pasti diganti dengan yang baru. Itu firah hidup! Yang patah tumbuh, yang hilang pasti berganti. Pasti diganti dengan yang lebih baik! InsyaAllah..


1. Berkatalah daripada kesimpulan-kesimpulan buah fikiran. Ianya lebih tepat, padat dan bererti.
-Jangan membazirkan terlalu banyak kata-kata untuk bercakap tentang sesuatu perkara. Lagi banyak bercakap lagi banyak pemohongan yang mungkin kita lakukan. Seelok-eloknya banyakkan lah diam, dan berkata bila ada keperluan. Itu lebih enampakkan yang kita bijak.

2. Hidup ini terlalu panjang bagi mereka yang meninggalkan solat, dan hidup ini pula terlalu singkat bagi mereka yang menjaga solat. Jadi logiklah mereka yang menjaga solat lebih beringat tentang saat matinya nanti.
-Bagi orang yang tidak pernah meninggalkan solat, sentiasa takut jika terlepas waktu solatnya, dia akan merasakan sepanjang harinya mesti sentiasa bersedia. Sesudah habis satu solat wajib, maka mereka akan berjaga-jaga sehingga masuk waktu selepasnya. Dan apabila masuk waktu solat itu, mereka akan berjaga-jaga dengan waktu sehinggalah mereka menunaikan solat pada waktu itu. Kitaran berjaga-jaga dan sentiasa peka terhadap waktu ini akan terus berlaku dan akan memotivasikan mereka bahawa hidup in kena sentiasa bersedia. Jika waktu solat dibahagi sama rata, maknanya setiap lebih kurang 4 atau 5 jam sekali mereka harus menunaikan kewajipan solat. Atau contoh lagi tepat adalah ketika musafir dan kita dibenarkan men-jamak-kan solat. Maknanya setiap 8 jam sekali kita harus bersedia. Mungkinkah orang yang tidak solat langsung akan sesensitif ini?

Thursday, October 20, 2011



LONDON: Satu kajian mendedahkan bahawa mereka yang berperut buncit dan mempunyai lemak berlebihan di sekeliling pinggang berdepan risiko dua kali ganda untuk mati pada usia muda.
Kajian membabitkan 350,000 orang di seluruh Eropah dan disiarkan Jurnal Perubatan New England edisi terbaru itu menyatakan, lebihan lemak di bahagian perut menjejaskan kesihatan walaupun jika seseorang itu tidak dikategorikan gemuk dan mempunyai berat badan keseluruhan yang normal.
Ketua kajian dari Institut Pemakanan Manusia Jerman di Potsdam-Rehbrucke, Dr Tobias Pischon, berkata kajian yang dijalankan menunjukkan bahawa risiko mati pada usia muda bukan saja berpunca daripada kegemukan semata-mata tetapi juga disebabkan masalah pengedaran lemak dalam badan.
“Lemak di bahagian perut bukan saja menyimpan tenaga, tetapi merangsang pengeluaran sejenis hormon dikenali cytokines yang menyumbang kepada serangan penyakit kronik,” katanya.

Beliau berkata, hasil kajian itu mencadangkan doktor agar mengira ukur lilit bahagian perut dan punggung pesakit, selain purata indeks jisim tubuh sebagai pemeriksaan asas yang mesti dilakukan ke atas pesakit.
Perbandingan yang dibuat ke atas pesakit dengan indeks jisim tubuh sama, menunjukkan bahawa risiko mati pada usia muda meningkat apabila ukur lilit pinggang mereka semakin besar.
“Risiko mati muda meningkat dua kali ganda bagi mereka yang mempunyai perut buncit iaitu lebih ukur lilit pinggang melebihi 120 sentimeter bagi lelaki dan lebih 100 sentimeter bagi wanita, berbanding mereka yang mempunyai ukur lilir lebih kecil iaitu kurang daripada 80 sentimeter bagi lelaki dan kurang 65 sentimeter bagi wanita,” katanya.
Dr Pischon berkata, nisbah ukur lilit antara pinggang dengan punggung juga boleh menjadi penunjuk yang penting kepada keadaan kesihatan seseorang.
“Nisbah yang lebih kecil antara pinggang dan punggung menunjukkan risiko kesihatan yang lebih rendah berbanding nisbah yang lebih besar antara kedua-duanya,” kata beliau. - Agensi

hehehe...jadi news headlinesss pulakkkk...sharing is caring....

untuk yang MAHU....especially AUWpremiumbeautiful vvip club!!!
alwaysss update dan SIHAT selalu.....


 

Sunday, October 16, 2011

sharing is caring...
nak share bout TIPS memiliki premium beautiful...:):):)
sebab ramai sangat yang tanya...
nak sangat sihat, cantik,anggun...
tapi poket $$$ nak milikinya menyebabkan ada yang beli hanya ikut MAMPU dan separuh2 sihat....

KENAPA perlu pakai satu set???? a.k.a longbra + waist nippers + long girdle....
** cust selalu berseloroh ngn saya...u nak untung...memang lahhh u suh i beli one set!!!!huhu

JUZZZ suggestion and recommendation!!!

sebagai premium beautiful authorized consultant especially team AUW yg di beri kepercayaan oleh pihak syarikat mmg saya suggest ONE set...KENAPA????

saya suka story pasal BELON....sebab memang nak sihat kene buang ANGIN...huhu


ibaratnya jika anda juz nak beli waist nippers (bengkong)....
bayangkan belon tadi...anda pakaikan bengkong di tengah2....
apa kan jadi pada belon anda tadi....
so anginnya akan keatas dan kebawah...
jadi anda cuma dapat pinggang kerengga...
tapi...bahagian atas dan bawah still mencari2 shape yang sesuai...
begitu juga if anda beli long bara sahaja atau girdle sahaja....
da' LOGIK....kenapa perlu 1 set untuk kesihatan 1 badan...okeyyy


memang customer alwayz right..tapi perlu diingat nak dapat kesan terbaikk...
kene ikut step dan guide yang betul...
jadi bila anda beli loose set...anda akan RUGI sebab...
apa saja barang klu kita beli set...memang datang dengan harga ekonomi...
macam kita beli barang2 kat mydin, tecso , hypermarket....jimat kan???

jadi dengan Premium Beautiful....anda memang boleh dapat badan yang sihat, cantik dan anggun...
terpulang pada anda sendiri nak beli untuk2 cuba2 atau sekadar nak cantik SEKARANG sahaja...:):)
kerana premium beautiful adalah untuk seumur hidup anda...


pilihan ditangan anda....
apapun congratss yang PERCAYA dan BERJAYA!!!






buat AUWpremiumbeautiful vvip club!!!


Orang yang berjaya cantik akan dimusuhi orang yang gagal untuk cantik dan malas...

Orang hebat akan dimusuhi oleh orang tidak hebat.
yang sabar akan dimusuhi yang dengki... 
yang TENANG akan dimusuhi yang JIWA KACAU...hehe. 


Apa nak hairan, sifir kehidupan memang macam tu. Baik lawannya buruk, neraka lawannya syurga. Kalau anda baik dan anda dimusuhi orang jahat, itu biasa sebab memang kerja orang jahat memusuhi orang baik. Selalunya orang jahat bergabung untuk bermusuh dengan orang baik.

Kalau anda berjaya berdiri di puncak, kemudian anda dimusuhi orang, apa nak hairan, memang manusia gagal akan bertindak begitu. Jarang orang gagal belajar dari kegagalannya. Jarang orang gagal mahu membina kejayaan setelah menempuh kegagalan, sebaliknya memang ramai orang gagal sakit hati dengan orang berjaya dan akan cuba melakukan bermacam-macam perkara untuk menggagalkan orang berjaya itu.

seorang peniaga pasar malam sakit ditimpa sakit misteri dan dia mengesyaki orang yang menyebabkan dia sakit adalah rakan niaga di pasar malam yang sama. Masalahnya sebab dia seorang yang lebih berjaya berbanding rakan niaga tadi. Maka dia pun dimusuhi kerana kejayaannya itu.
Apa nak hairan, memang kebanyakan manusia berperibadi rendah akan berbuat seperti itu untuk naik mengatasi saingannya.

Seorang guru cemerlang akan dimusuhi oleh guru tidak cemerlang. Seorang pengetua terbilang akan dimusuhi oleh pengetua tidak terbilang. Seorang kaunselor yang boleh menyebarkan khidmatnya secara meluas akan dimusuhi oleh kaunselor yang terbatas bidang tugasnya.

Apa nak hairan, memang manusia begitu. Jarang hendak memperbaiki diri dan bersaing secara sihat, sebaliknya mencari jalan bagaimana hendak jatuh menjatuhkan.

Seorang rakan memberitahu saya, suatu hari tatkala dia sedang makan sotong sumbat di sebuah kedai, tidak semena-mena keluar beberapa ekor ulat dari sotong sumbat itu dan ulat-ulat itu hidup. Macam mana boleh ada ulat, sedangkan sotong itu masih panas lagi?

Perbuatan siapakah ini? Apakah perbuatan orang yang sama cemerlang atau mereka yang jauh ketinggalan? Jarang orang yang cemerlang ada masa untuk melakukan berbagai-bagai perkara untuk melingkupkan perniagaan orang lain, tetapi selalu berlaku orang yang ketinggalan ada banyak masa untuk jatuhkan orang cemerlang itu.

Jika hal semacam ini berlaku ke atas diri anda, usahlah kecewa, sebab memang manusia itu macam-macam. Sejak dulu hingga kini, dunia terpaksa menyimpan orang tidak cemerlang untuk sama-sama melata diatasnya bersama-sama orang yang cemerlang.

Orang tidak cemerlang tidak akan suka buat apa yang dilakukan oleh orang cemerlang.
Maka orang tidak cemerlang ini akan melakukan bermacam-macam perkara yang bertentangan. Dia akan menggunakan bermacam-macam saluran untuk menjatuhkan anda. Dia akan menggunakan saluran internet, SMS broadcasting, akhbar, risalah, malah dari mulut ke mulut.

Apa nak hairan sangat, manusia gemilang lawannya manusia keciciran. Biarlah mereka terus tercicir dengan pelbagai hal yang bakal menambahkan lagi dosa mereka sedang anda menerima pahala percuma atas perbuatan mereka.

Mengapa perlu sakit hati sangat? Tidak perlu, teruskan kerja anda, sampai ketikanya nanti anda semakin berada di puncak sedangkan dia semakin jauh di jurang yang dalam.




ORANG CEMERLANG AKAN DIMUSUHI ORANG TIDAK CEMERLANG.
ORANG BERJAYA AKAN DIMUSUHI OLEH ORANG YANG TIDAK BERJAYA.ORANG CERDIK AKAN DIMUSUHI ORANG TIDAK CERDIK.ORANG BAIK AKAN DIMUSUHI ORANG TIDAK BAIK.



Kredit: Dr HM Tuah Iskandar Al-Haj

Friday, October 14, 2011

Pengguna TEGAR premium beautiful!!!!wachaaaaaaa

READY!!!!
da' SPECIAL award for sweetzzz TINI....
superbbb dan pengguna TEGAR premium beautiful....
sponsored by AUWpremiumbeautiful...weeee~~~~


???? ape yekkk award yg cik manis ni dapat???? kene la tanya tuan punya BODY sendiri...huhu
si manis tini ni...memang susah lahhh nak dapat jumpe dia...almaklumlah orang penting kat opis i...hehe
lagi2 da dekat nak exam nihhh...mmg kene wat appt nak wat special award!!! minggu ke minggu...kursus saja...dari Ipoh ke Langkawi pulakkkk...hehe...so team AUW tetap setia menanti!!!!


and TODAY kami berjaya gak jmp cik tini nihhh (sweet tudung pink)...
kacau dia kejap...tu pun ngah bz dok printttt jerrr...haha
yg BEST bout tini ni...bz mane pun tetap ayu and cun...memang sesuailahhh jd ICON AUWpremiunbeautiful g2!!!!
kalau pasan lerrr....sebab untuk geng 'beauty'....paper bag tu pun limited edition!!!
"Beautiful Bag" pink warna tema PREMIUM BEAUTIFUL....
untuk yang OBSES dan pengguna TEGAR premium beautiful....hehe
nak kongsi cket rentetan KEJAYAAN cik tini ni...

* stat sarung PB ni pada bulan april yang FULL dengan sejarah!!!huhu
* NOW dapat weight 53kg from 59kg...wowwwwww!!!!
*pinggang da size 26...so memang berjaya beli jeans dan bergaya dengan "shaping" yg superbbb!!!
* paling ketara dapat LOSS utk bhgn perut, punggung & peha...jgan JELEZZZ
* ini berkat KONSISTEN 8jam evryday okey....


**SO....sape yang da tergantung PB d almari tuhhh...baek belek balikkkk
kot almari tuhhhh yang KURUS & SIHAT!!!!

a lotss of tengsss pada cik comey sebelah tini dlm pic nihh....
cik giha ni tengah tggu hari nak deliver for newborn HERO tis nov...
kami team AUW doakan agar sume selamat dan pastuhhh...
same2 kita kejarrrr cik tini nihhh....
punca cik tini ni obses nak PB nihhh gara2 giha n i jugakk laahhhh...hehe
sebab kami pengguna TEGAR premium beautiful!!!!
cik giha ni pun dapat loss gila2 after 1st baby aritu...
alhamdulilah rezeki 2nd baby, dengan Premium Beautiful...
dapat sihat sebab masalah period pain OUT dan feel relaxxx dan NO stresss...hehe
klu pasan..geng Premium Beautiful especially team AUW dan vvip club...
memang feel relaxxx, hepy and feel BEAUTY, HEALTHY & ELEGANT...hoho


pihak AUWpremiumbeautiful ucapkan TAHNIAHH...
kerana anda setia dengan Premium Beautiful...
walaupun banyak tanggapan negatif...namun anda semua tetap setia...:):)
CHAIYOK>>>>CHAIYOKKK



Wednesday, October 12, 2011

Bismillahirrahmaanirrahiim....

Kawan atau sahabat yang baik menyenangkan kita. Melapangkan kita. Meraihkan kita. Hidup ini, tidak boleh tanpa seseorang yang bernama kawan atau sahabat. Dan pastinya kawan yang baik itu membahagiakan kita. Akan membuat kita tersenyum....


Tapi, tidak semua orang boleh mencari dan menjadi kawan yang baik.
Mencari dan menjadi kawan yang baik itu pastinya ada taruhannya.
Semua itu tidak akan menjadi dengan begitu sahaja tanpa sedikit pengorbanan dan usaha....
Kenapa hendak jadi manusia yang baik?
Sebab, " manusia yang baik itulah banyak memberi manfaat kepada orang lain."

Pertama –   Berusaha untuk menjadi
Kedua    –   Mencari dengan usaha

Kawan baik ini, lain orang lain definisinya. Bagi saya sendiri, kawan yang baik adalah kawan yang boleh mengingatkan anda ketika anda terlupa. Yang boleh memarahi anda ketika anda merasa degil. Yang boleh mengingatkan anda berkali-kali tentang waktu solat. Yang boleh membuat anda teringat ALLAh apabila melihat tingkah dan lakunya.....


Dan untuk mencari kawan sebaik itu, kita terlebih dahulu perlu berusaha menjadi seperti itu...
Ya, berusaha. Selepas itu baru mulakan langkah mencari.....
Macam mana? Macam biasa. Senyum.....


Apa yang penting, kita tidak boleh memulakan jalinan silaturrahim hanya semata-mata ada keinginan sahaja; ada udang disebalik batu. Jalinan yang dimulakan seperti ini, sudah tentu tidak akan kekal lama. Akan kecundang ditengah jalan.....


Antara kata-kata yang saya pegang, dari Ustaz saya..

“Sahabat yang baik adalah sahabat yang paling banyak memberi kebaikan. Sebagai contoh, anda semua keluar makan bersama. Sahabat yang baik, pasti akan terlebih dahulu menghulurkan tangan untuk membayar bil makan anda semua.”


Hendak mencari kawan yang baik? Berusaha untuk melakukan kebaikan lillahi ta’ala. Yang paling banyak meringankan/membantu kawannya. InshaALLAH, ALLAH pasti tolong mempermudahkan.

~~Jaga hubungan dengan ALLAH= ALLAH jaga hubungan anda dengan manusia lain~~


Menjalin Silaturrahim Sampai Akhirat

Sebagai manusia biasa, kita semua pasti punya kelemahan. Badai dalam silaturrahim yang terjalin pasti ada. Dan sebenarnya, badai itulah yang mengeratkan lagi simpulan silaturrahim yang sedia ada. Yang penting, anda pandai menghadapi badai tersebut. Dan jangan membiarkan badai tersebut menghadapi anda!
Kita ini, kalau boleh, menjalinkan silaturrahim, jangan hanya setakat di dunia sahaja. Biar sampai akhirat sehingga ke syurga sana. Itulah baru dinamakan kebahagiaan berkekalan. Dan mengharapkan seperti itu bukan sedikit juga taruhannya. Niat yang ada, perlu diperiksa berkali-kali.


Apakah ukhuwah kita itu kerana apa?

Harta?
Paras rupa?
Atau kerana ALLAh?

Percaya tidak jika saya katakan, ukhuwah yang dijalinkan berlandaskan keimanan kepada ALLAh dan akidah, boleh mengatasi jalinan kekeluargaan yang hanya terjalin kerana aliran darah semata-mata?

Percaya? Saya percaya.
Kerana ALLAh yang membuatnya begitu.
Ingin mencari sahabat yang baik? Yang boleh berkongsi suka dan duka? Yang boleh mendengar tangis dan tawa? Maka, anda perlu terima kelebihan dan keburukan sahabat anda dengan seadanya. Anda perlu ada usaha untuk mengenalinya luar dan dalam. Anda perlu menjadi dirinya. Dan anda perlu menyelami hatinya.
Namun, itu bukanlah tiket untuk anda membiarkan sahabat anda menjadi tempat anda membuang keburukan diri anda. Dalam bersahabat itu, sebenarnya adalah mendidik diri sendiri. Anda perlu jadikan sahabat anda cermin kepada anda, dan anda cermin kepada sahabat anda....
Dapat?

Mulakan Langkah Anda Mencari Kawan Baik

Ada orang tidak suka kelihatan seperti menagih menjalin silaturrahim. Maksudnya, tidak suka kelihatan suka memulakan silaturrahim. Saya tersenyum menghadapi orang seperti ini...
Saya tahu, ade yg jenis pemalu, ego itu biasa. Namun, kita tidak boleh amalkan ego yang sebegitu.
Semua orang pasti ada ego. Adakalanya, kita kena ketepikan.

Kalau anda memerlukan bantuan orang lain, dan untuk mendapatkan bantuan itu memerlukan anda baik dengan semua orang, maka anda perlu menjadi baik dan mendekati manusia lain.
Sebenarnya, bagi saya, tidak perlu memelihara ego apabila menjalin silaturrahim.

Tidak salah sekiranya anda yang memulakan kehangatan silaturrahim tersebut. Sebagai contoh, anda mengirimkan mesej pesanan ringkas dan ayat-ayat renungan, tapi jarang mendapat balasan. Bagi saya itu tidak mengapa. Yang penting, anda ada usaha dan anda perlu yakin yang ALLAH akan membalas usaha anda pada bila-bila masa yang Dia kehendaki.

ALLAh suka pada hamba-NYa yang menjalin silaturrahim.
Kepada yang sering chat dengan saya di facebook berkenalan, bertanya, saya doakan anda bertemu sahabat yang baik. InshaALLAH. Teringin pula hendak mengenal dan menjadi antara kawan anda... Senyum.

Peringatan untuk diri saya.
Dan maaf atas kekurangan yang ada... Saya hanya bermonolog mengikut tarian hati saya.
Ukhuwah sampai syurga! InshaALLAh.
Semoga ALLAh merahmati.



KaWaN BaiK- 
Bukannya senang nak cari kawan yang baik.
Bukan senang juga nak menjadi kawan yang baik.

Kawan yang baik tak pernah mengumpat di belakang kawan baiknya.
Kawan yang baik tak pernah cemburu dengan kejayaan kawan baiknya.
Sebaliknya kawan yang baiklah yang paling banyak membantu
kawan baiknya untuk mencapai kejayaan.

Kawan yang baik tak pernah mempengaruhi kawan baiknya untuk
membuat perkara yang buruk dan sia-sia.
Kawan yang baik adalah orang yang selalu menasihati kawan baiknya
untuk berbuat kebaikan.

Kawan yang baik adalah orang pertama yang akan dicari bila tiba masa sedih atau gembira.
Kawan baik menjadi tempat kita meluahkan perasaan yang tak dapat dilu ahkan kepada kawan biasa.

Kawan yang baik tak pernah memaksa kawan baiknya untuk sentiasa berada di sisinya.
Kawan yan g baik tak pernah melarang kawan baiknya untuk berkawan dengan kawan yang baik. Kawan yang baik tak pernah cemburu jika kawan baiknya mempunyai ramai kawan baik, kerana kawan yang baik tahu apa yang paling baik untuk kawan baiknya.

Kawan yang baik akan sentiasa mendoakan kesejahteraan dan kebahagiaan kawan baiknya di dunia dan di akhirat di dalam doanya.

Kita adalah kawan yang baik jika kita faham bahawa kawan baik kita bukanlah
seorang yang sempurna. Kita adalah kawan yang baik jika kita menjadi kawan yang baik kepada k awan baik kita.

Kita bukanlah kawan yang baik jika kita tidak menghargai kawan baik kita,
kerana kawan yang baik akan sentiasa menghargai kawan baiknya.

Kita bukanlah kawan yang baik jika kita tidak memberitahu perkara yang baik kepada kawan baik kita, kerana kawan yang baik akan selalu menyampaikan perkara yang baik kepada kawan baiknya .

Kawan yang baik akan mem'post' kan warkah dan coretan ini kepada kawan-kawannya, bukan kerana terpaksa, bukan kerana suka-suka, tetapi untuk dijadikan pedoman oleh kawan-kawannya supaya dapat menjadi kawan yang baik kepada kawan baiknya.

Dan kalau kita nak dapat kawan baik yang baik, kita mesti lebih dahulu menjadi seorang kawan yang baik...kepada kawan baik kita.
kita kawan kan ...???



sayang AUWpremiumbeautiful!!!!
mwaxxxxxxxxxxxxxxx

Wednesday, October 5, 2011

TERIMA KASIH YERRR

jalan2 g shopping...weee banyaknyerrrr barang kedai nihhhh....klu CETEK fikiran dan ilmu dalam biz...musti takuttttt nk bukakkk kedaiii....barang banyak gile....klu tak laku camne???klu kedai ke, shopping komplek ke musti modal ratus2 ribu....nk bayar sewa kedai, pekerja...dah le ramai yg dtg widow shopping jekkk...


takkan kene turunkan harga...da bertahun dahhh kedai tu bukak...elok je...xpenah buat sale harga runtuh!!! sampai lingkup!!!huhu.....tulah dia ni nk stori bout mentaliti majoriti kawan2 di luar sana...

especially yang TAKUT ngn risiko kononnya....barang xabis jual a.k.a barang xbole jual....sebab...malu nk cakap yg kita ni menjual...sehina itu tanggapan orang....klu seseorang da sampai terbabit dlm biz dianggap da xcukup duit...dan bila da BERJAYA....dikata la pulakkk TAMAK haloba....jiwa dengki dan malas usaha dah sebati dalam diri...buktinya...berapa ramai orang melayu yg menyokong biz orang melayu...habis2 di kutuk d hina sebab bersekongkol dgn bangsa cina...itulah hakikat ramai yang takut.....sedangkan Allah da jamin rezeki bg mereka yg 'usaha'...insyaallah...

Alhamdulilah....saya berjaya buktikan tanggapan mereka SALAH...dengan team AUW yang setia dan vvip club yang sentiasa percaya kualiti premium beautiful...tanpa sewa kedai, cuma jualan online....memang berbaloi pulangan yang dapat...setakat ni dapat bonus, tiket pelancongan dan kereta impian....modal permulaan cuma rm200...itu je yg saya mampu...almaklumle name pun biz partime...insyaallah akan meluaskan lagi empayar bersama hubby tercinta sambil bercuti bersama famili...target beri peluang pada orang yg nak sangat keje gomen...hehehe

walaupun bersepah di luar sana, premium beautiful di pasaran harga murah dan di perlekehkan keajaibannya...akibatnya...mereka yg tiada ILMU untuk biz...telah gulung tikar dan menjaja cerita yg tidak enak di dengar...itulah hakikat manusia bila gagal...xmahu amik itu semua sebagai iktibar...tapi lebih suka menyekat rezeki orang lain dengan kegagalan yg dihadapi...TERIMA KASIH YERRR

Tuesday, October 4, 2011

apabila kita SAYANG!!!!

SYUKUR alhamdulilah....kami melangkah selangkah lagi ke hadapan...bergerak bersama 369 seperjuangan...
sgt terharu ngn my BIG hero...Encik Nizam Zahid a.k.a my LUV....semakin bangkit dan bersemangat....walau ape jua rintangan...besa2 pulak tuhhhh....superbbb punya tembokkkkk!!!!huhu

ALHAMDULILAH now da best produk...Premium Beautiful, Bio Aura, Biozone Car Sterilizer, Bio Ever, JTX oil....wahhhh cuma GUNA SENDIRI sahaja....bole dapat "INCOME"!!! siapa sangka.....siyeslahhhh!!! xcaya???? itulah yang kami lakukan....BUAT memang betul...BUKTI da dapat SENDIRI...income da dapat...tapi situasi kali ni ni ayat2  biasa..."ko bolehlah, da ade keta besa, pandai meniaga"...ayatttttttt
klu sape yg kenal saya...saya memang RIGID=KERAS=DEGIL=EGO okey...juz study..jd lect...hebat d mata student...NO for biz!!! buat ape nak cari duet banyak2...gaji lect sy da rm3k+hubby rm2k(kureng dr saya...hehe)....so belagaxxx lerrr saya...kwang3...tapi xkemana pun...gj kuar da minus...bayar gaji kt orang bank, taska...last2 makan meggi kat pantry...hoho.....BUT now x lagi....hehehe...tenQ AUWpremiumbeautiful...

sape kate xyah cari duit...klu g2 dok umah lerrr...suh anak2 cari sendiri...ayat MALAS le tuhhh..."anak2 ade rezeki masing2"...kene ingat kita ni MENUMPANG rezeki anak2...kita pegang AMANAH rezeki anak2...so manage sebaik mungkin...jangan di sana nnt MENYESAL xsudah....masa 24jam sume dapat...


RENUNG lah balik...awak tu sebenarnya NAK...tapi TAKUT ngn diri sendiri...buktinya klu bab FREE, makan ke, barang ke, ramai yang suka rebut peluang...tengoklah bagaimana beria2 orang mengumpul point petronas, kad kredit, bonuslink, jusco semata2 nak voucher DUIT....tapi jangan lupa....itu yang anda nampak!!! yang xnampak...RUGILAH...sebab dah ramai orang yang merasa...sebab PERCAYA pada rezeki ALLAH...bukan NASEB semata2...

KALAU anda pk buat sesuatu perkara...contohlahhhh....awak join ngn saya...saya jadi kaya raya...tobatlah!!!!...syaitan dah mula merasuk dlm fikiran anda dengan sifat dengki dan sifat2 mazmumah yang lain...yang menutup peluang anda sendiri...

KALAU anda pk kita akan SAMA2 berjaya....alhamdulilah...anda adalah golongan yang bersama2 kami...
semua tu boleh kita rujuk dalam terjemahan AL-quran....our GUIDE....bukan saya suka2 buat ayat...

kalau kta tengok TANDA2 kiamat...antaranya

"orang Islam sendiri TIDAK mahu mengamalkan suruhan agama dan TIDAK mahu membela serta menyebarkannya...." dengan erti kata lain pentingkan diri atau selfish....xpeduli orang lain yang penting aku
dah senang atas usaha aku SENDIRI dan biarlah orang usaha sendiri...buat ape nak tolong dan susahkan diri...hmmmmm

RENUNG2kan....biarlah hidup kita ini menjadi manusia yang memberi MANFAAT kepada orang lain....hidup teguh dalam UKHWAH...sama2 berjuang untuk kemakmuran dan kemajuan ekonomi orang melayu Islam itu sendiri...:):)

bayangkan jika cuma kita seorang je dok dunia ni....kenapalah kita asingkan diri dan tak mahu sama2 bangkit....rebutlah nikmat bersama...bak ustaz cakap..." klu dalam kubur lain la...da memang dok sorang2...memang orang da xbole nak AJAK atau TOLONG ...PELUANG pun da xdatang "....waktu itu dah tak berguna lagi....so jangan EGO...hehehe

apepun tenQ kepada pemimpin dan geng 369 seperjuangan yang tetap support....tak jemu membimbing, SEMINAR d DEWAN MILLENNIUM BBK...TAHNIAH untuk semua....:):)

sape kata kami xboleh berjaya???? klu anda kerja pun kene PAKSA g kursus, bengkel, seminar kannnn....
tapi kami di sini RELA dan IKHLAS involved ape jua event...da best sebab bole hang out wif family...bukan kene outstation sorang2 tinggal anak bini okeyyyy!!!! itu paling BEST!!!!!!weeeee~~~tiba masanya kita hargai masa bersama FAMILY.....

SATU tahun beri ruang pada DIRI SENDIRI....dah dapat macam2....ALHAMDULILAH...
terima kasih kepada yang TAK PERCAYA....sebab kini kami bersama2 mereka yang benar2 sudi bersama kami....369 seperjuangan dan AUWpremiumbeautiful....SAYANG SANGATTTTTTTT


HOT MAMA cdm SAMIAH


kami ICON premium beautiful!!!






There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers